Вие сте на: Почетна

Добредојдовте на официјалната веб страница на
Четвртата Годишна Конференција на ОМД

Четвртата глобална конференција на Обединетата македонска дијаспора за прв пат ќе се одржи од 24 јули до 2 август 2013 година во нашата прадедовска и историска татковина – Македонија.  Македонци и пријатели на Македонија ќе бидат присутни на конференцијата.

Тематиката на конференцијата ќе се совпадне со стогодишнината од завршувањето на Балканските војни и потпишувањето на Букурешкиот договор со наслов: Македонија 2013: 100 години по Букурешкиот договор.

Придружете ни се ова лето на овој историски собир во главниот град на Македонија - Скопје. Вие и Вашата фамилија ке имате можност одблиску да ја запознаете историјата на Македонија со многубројните посети на археолосхките локалитети, како и да го дозивеете модерниот зивот во Македонија. 

Сите информации за четвртата глобална конференција на Обединетата македонска дијаспора можете да ги најдете на оваа веб страна.

Се гледаме во Македонија од  24 Јули до 2 Август 2013 година!

ОБЕДИНЕТИ МОЖЕМЕ! :: 4-та ОМД Глобална Конференција

Локација


Хотел Александар Палас, Скопје
Само на три километри од центарот на градот.

Превезување >>

Понуда на туристички тури

Don’t forget to: